Deep Tissue, Ontspannende en Energetische Massage

Het doel van massage is in de eerste plaats het bieden van rust en ontspanning, zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal. Deep tissue, ontspannende en energetische massage of een combinatie van deze zorgen ervoor dat jouw niveau van ontspanning voelbaar verhoogt.

Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken en ondersteund. Massages hebben daardoor een belangrijke preventieve waarde voor het behoud van harmonie in lichaam en geest. Daarnaast kunnen ze ondersteunend zijn bij fysieke ongemakken (rug- en nekpijn, spierspanning, hernia, blessures, hoofdpijn, slechte bloedsomloop,…) en kunnen ze emotionele en mentale processen ondersteunen.

We leven in ons lichaam. Alles wat we ervaren komt en gaat door ons lichaam. Zo kunnen emoties zich ‘vastzetten’ in ons lichaam. We ervaren een emotie als onaangenaam, ondervinden weerstand tegen het gevoel dat ze teweegbrengt en houden ze onbewust ‘vast’. Dit proces zorgt ervoor dat we verder kunnen blijven functioneren. Later kunnen we, als we de ruimte voelen, deze emoties van naderbij bekijken.

Omdat het ‘vastzetten’ vaak een onbewust proces is, keren we meestal niet terug naar deze emoties en creëren we een opeenstapeling aan (oude) spanningen in ons lichaam. Op een gegeven moment wordt de pijngrens bereikt. We krijgen last. Dan is het van belang om op een zachte en aandachtige manier deze spanningen aan te raken, zodat we ze op hun tijd losser of los kunnen laten.

Ik ben geschoold in het geven van dieptemassages (deep tissue), ontspannende en energetische massages.

Door het luisteren naar jouw verhaal en naar de signalen van jouw lichaam, creëer ik een massage die nu het best bij je past.

Massages kunnen op zichzelf staan en een aanvulling zijn op een ander aanbod.

 
Symbool Asetar