Relaxatiebegeleiding

Relaxatiebegeleiding biedt wegen om jezelf stap voor stap te verbinden met jouw gevoel van rust.

Alles in het leven heeft bestaansrecht en alles in het leven bevindt zich als het ware op een continuüm. Dit geldt ook voor rust of relaxatie. We kunnen rust tegenover spanning plaatsen, zoals we zwart tegenover wit kunnen plaatsen. Beide hebben hun belang en hun doel. Daarenboven zijn er vele tinten tussen zwart en wit, zoals er vele gevoelstoestanden zijn tussen rust en spanning.

Als we geen rust meer vinden, ervaren we onrust in lichaam en geest. De stressreacties van ons lichaam blijven voortduren en langzamerhand krijgen we gevoelens van vermoeidheid en uitputting.

Relaxatie zorgt voor de aanmaak van o.a. gelukshormonen, geeft ruimte voor creativiteit en ondersteunt lichaamsprocessen die in rust dienen te gebeuren, zoals de spijsvertering. Daarnaast zorgt relaxatie voor een groter besef van verbondenheid met jezelf en met de wereld om je heen.

We werken via gewaarwordingen in het lichaam, waardoor je kan ervaren waar de spanning zich lijfelijk bevindt. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te ondervinden hoe verschillend spanning en ontspanning aanvoelen.

Tijdens deze begeleiding is er ruimte om dieper in te gaan op eventuele oorzaken van (voortdurende) spanning en stress. Ook is er de mogelijkheid om een blik te werpen op verschillende elementen die jouw gevoelswereld kunnen beïnvloeden.

Relaxatiebegeleiding kan op zichzelf staan en kan een aanvulling zijn op een ander aanbod.

 
Symbool Asetar